Amsterdamse dynamische schooldag

Bewegen is goed voor iedereen, ook voor kinderen op school. Meer afwisseling tussen zittend leren en bewegen helpt de sfeer in de klas, kinderen letten beter op, leren meer en het is gezond.

Maar hoe pak je dat aan op een school? Wanneer en hoe laat je je leerlingen bewegen in de klas?

Hoe en wanneer doe je dat buiten de klas, zonder dat je andere klassen in de weg zit, in de gang of op het schoolplein? Welke rol kan de vakdocent bewegingsonderwijs pakken als beweegexpert in school, en hoe geef je leiding aan het gehele proces?

Wil jij ervaren hoe een dynamische schooldag eruit kan zien?

Wil je er meer over weten of heb je ideeën die je graag met collega’s wilt delen? Kom op 22 september (10:00 – 17:00 uur) naar de Amsterdamse Dynamische Schooldag om inspiratie op te doen over hoe een dynamische schooldag eruit kan zien. Deelname is gratis!

Bij de scholen van STWT werken docenten en onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam aan een dynamische schooldag op maat. Samen met de gemeente Amsterdam willen zij graag alle basisscholen van Amsterdam laten zien hoe de dynamische schooldag vorm kan krijgen.

Programma

Programma

’s Ochtends kun je een bezoek brengen aan een van de scholen van de Stichting Openbaar Basisonderwijs Westelijke Tuinsteden (STWT) in Amsterdam Nieuw-West, daar laten de leerkrachten je graag zien hoe zij bewegen in en om de school al in de schooldag en schoolweek hebben ingevoerd.

Na de lunch wordt het inhoudelijke gedeelte geopend wethouder Mbarki. Hierna praten Mirka Janssen (lector Bewegen in en om School, HvA), Jeroen Spanbroek (bestuurder STWT) en Laura van Walsem (directeur Sport en Bos, gemeente Amsterdam) hier verder over. Wim van Gelder (inspirator op het gebied van spelen, bewegen, sporten en bewegend leren) sluit het algemene gedeelte af met een presentatie over het thema van de dag. Daarna kun je deelnemen aan een workshop naar keuze en een co-creatiesessie. Met als afsluiting een gezellige borrel.

Ben je geïnteresseerd?

Zet deze datum dan meteen in je agenda en laat ons weten dat je wilt komen. Om het programma meer op jouw wensen af te kunnen stemmen, vragen we je om een paar korte vragen te beantwoorden. Begin september volgt een herinnering, waar je je deelname kunt bevestigen. Ook hoor je dan meer over het programma en de locatie.

Meer weten? Ga dan naar de website van de Amsterdamse Dynamische Schooldag of meld je aan via onderstaand aanmeldformulier

Over de organisatie

De Amsterdamse Dynamische Schooldag wordt georganiseerd in een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Stichting Openbaar Basisonderwijs Westelijke Tuinsteden (STWT). Dit evenement maakt onderdeel uit van de Amsterdamse Sport- en Beweegweek / NOC*NSF Nationale Sportweek.