Zij-instromers

Bij STWT vinden we een goed inwerktraject belangrijk.

Zij-instromers

STWT biedt uitgebreide mogelijkheden voor zij-instromers. Dit is een intensief traject waarbij je in twee jaar een opleiding volgt aan de Pabo en meteen aan het werk gaat als leerkracht.
Leerkracht basisonderwijs is een dynamisch en veelzijdig vak, vandaar dat we jou goed willen voorbereiden op het zij-instroomtraject.

Voor de werving en selectie werken wij samen met het Schoolbureau. Indien je bij STWT in aanmerking wilt komen voor een zij-instroomplek, dan kun je allereerst je CV achterlaten via deze link, waarbij je meteen kenbaar kunt maken dat je graag zou deelnemen aan de Crash Course bij STWT.

Je wordt tijdens je gehele opleiding begeleid, waarbij de eerste 3 maanden bestaan uit een werkervaringstraject (WET) van 3 tot 4 dagen op één van onze scholen. Je zult tijdens dit WET intensief begeleid worden door een coach van het Schoolbureau en na het behalen van het geschiktheidsonderzoek word je door één van onze eigen coaches begeleid. Er wordt een begeleidingsplan opgesteld en je wordt op maat begeleid in jouw eigen werkcontext.

Als zij-instromer dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen, waaronder in het bezit zijn van een afgeronde HBO/WO-opleiding en voldoende maatschappelijke- en beroepservaring. In een kennismakingsgesprek belichten we o.a. jouw drijfveren en motivatie.  

Voor vragen of meer informatie kan je terecht bij Ageeth Postma, coördinator Zij-instroom (zij-instroom@stwt.nl).

Startende leerkrachten

Als startende leerkracht komt er veel op je af. Na het behalen van je Pabo diploma ben je startbekwaam en dien je in drie jaar door te groeien naar basisbekwaam. Bij STWT vinden we een goed inwerktraject belangrijk. Wij zorgen ervoor dat startende leerkrachten in die eerste drie jaar zo goed mogelijk worden begeleid.

Als startende leerkracht word je gekoppeld aan een ervaren leerkracht. De directeur faciliteert het professionaliseringsproces. Er worden informatie- en intervisiebijeenkomsten georganiseerd waarin startende leerkrachten van andere scholen binnen de stichting elkaar ontmoeten.

Daarnaast kunnen startende leerkrachten zich in hun eerste drie jaar laten begeleiden door een beeldcoach. In dit begeleidingstraject staat de vraag van de leerkracht centraal en worden er door de coach (van een andere school) o.a. opnames gemaakt in de klas.

Voor vragen of meer informatie kan je terecht bij Anna Los, coördinator startende leerkrachten (a.los@stwt.nl)