Heropening scholen & corona maatregelen

Heropening scholen & corona maatregelen

Per maandag 8 februari mogen de scholen weer open.  

In deze uitdagende periode, voor zowel volwassenen als kinderen, heb ik het volste vertrouwen in ons vermogen om kwalitatief goed onderwijs aan te bieden met aandacht voor ieders gezondheid. Iedere school gaat daar op een passende manier invulling aan geven, binnen de huidige richtlijnen en extra maatregelen vanuit de overheid.

Als bestuur hebben wij samen met onze scholen afgesproken om in ieder geval geleidelijk open te gaan tot aan de voorjaarsvakantie. Scholen bekijken per situatie hoe dat er concreet uit komt te zien. De plannen zijn opgesteld vanuit een visie waarin gezondheid, kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dat houdt in dat er in elk plan zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met: 

  • •             uw gezondheid, die van uw kinderen en van onze medewerkers; 
  • •             zo goed mogelijk waarborgen van de kwaliteit van het onderwijsproces  
  • •             duurzame  oplossingen, in elk geval tot de zomervakantie. 

Bij verkoudheid-/gezondheidsklachten blijven kinderen vanaf groep 6 thuis, bij koorts blijven alle kinderen thuis. Als een leraar óf kind positief getest is, gaat de hele klas of groep in quarantaine. De komende periode worden de richtlijnen voor scholen aangepast. Vanuit school worden ouders hier, en over mogelijke toekomstige veranderingen, zo spoedig mogelijk geïnformeerd. 

Lees hier meer over veel gestelde vragen en antwoorden en bekijk hieronder het filmpje: